Bu Blogda Ara

16 Nisan 2013 Salı

Ağaç Kavunu

Ağaç kavunu
Asitli kısmı kabız yapar.
Etli kısmı midenin ısısını düşürür.
Baharat gibi yemeğe atıldığı zaman sindirime yardımcı olur.
Kabuğu giyeceklere serpildiği zaman güveye engel olur.
Kokusu havanın bozulmasını önler.
Safrayı etkisiz hale getirir.
Vücut ısısını yükselten kalp çarpıntısını dindirir.
İçilmesi ve sürme olarak çekilmesi sarılığa faydalıdır.
Asitli kısmının şırası, kadınların şehvetini dindirir.
Merhem olarak kullanılırsa yüzdeki çillere fayda sağlar.
Uyuzu giderir.
Ciğerin ısısını düşürüp, mideyi güçlendirir.
Acı safranın keskinliğini engeller.
Susuzluğu giderir.
Bütün zehirleri etkisiz hale getirir.
Zehirli hayvan sokmalarında panzehir etkisi gösterir.
Yaprakları nefesi rahatlatır.
Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse faydalı olur.
Not: Günlük kullanımı 40 gramı geçmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder